La Casa

|
|


Temps era Temps, al Perxe


Visita les habitacions

El Perxe és una casa a l’extrem del poble del Molar, al Priorat, ocupa el que havia estat l’estable, la pallissa, el corral i el celler de cal Claro vell, a la que encara duu el nom de plaça Major , tot i que ha deixat de ser-ho i se la coneix més com la Placeta. És, això sí, la major en edat, perquè aquest extrem de poble és la part més vella del nucli urbà.

Disposeu de 6 habitacions dobles, amb cambra de bany. Tot i l’aparent simetria formal d’aquests espais, creats de nou, volem que cada habitació tingui el seu aire i tot allò que li cal perquè us hi pogueu sentir a gust.

Els espais comuns han estat redissenyats per al seu nou ús sense fer desaparèixer del tot l’empremta de la seua història arquitèctonica i funcional. Entrem per allà on entraven els animals i els carros i allà on s’hi guardava l’oli, ara s’hi ha instal•lat el rebost.
La cuina és l’únic espai de la planta baixa que s’ha fet tot nou, allà s’engreixaven els porcs que havien de donar la carn i l’embotit per a tot l’any. El menjador l’alternarem entre el patí, al bon temps, i les sales de l’entrada.

El celler quedarà limitat a l’espai més fondo, on hi havia i hi ha les trulloles que servien per a buidar els trulls desapareguts.
El celler gran continuarà sent un espai dedicat al vi, però no pas al producte en sí, sinó a tot allò que l’imaginari humà ha bastit al seu voltant, prenent-lo com a referent central. El celler s’ha obert en sentit literal i metafòric, per poder acollir el centre de documentació i activitats sobre literatura i vi: El "Centre Quim Soler, la literatura i el vi"

 
 
info@perxe.com | Telf: 670 54 44 20
Carrer de la Font s/n, 43736 el Molar (Priorat)